הלבנת שיניים עובדת באופן הבא:
מי חמצן וקרבמיד פראוקסיד, הם חומרי ההלבנה הנפוצים ביותר. בזמן ההלבנה, הם מתפרקים למולקולות חמצן, אשר חודרות לאמייל ולדנטין (השכבה שמתחת לאמייל). מולקולות החמצן הללו מגיבות עם המולקולות שגורמות לכתמים, ומפרקות אותן.
פירוק המולקולות משנה את המבנה הכימי של הכתמים, והופך אותם לפחות מרוכזים ונראים לעין. תהליך זה בעצם מבהיר את צבע השיניים.
הלבנת שיניים היא אינה כואבת, ואינה פוגעת בשייניים, אך ישנן מספר תופעות לוואי אפשריות:
1 – רגישות בשיניים: אנשים מסוימים עלולים לחוות רגישות מוגברת בשיניים במהלך או לאחר תהליך ההלבנה. זה בדרך כלל חולף מהר מאוד לאחר שמפסיקים את תהליך ההלבנה.
2 – גירוי חניכיים: שימוש יתר או יישום לא נכון של מוצרי הלבנה עלולים להוביל לגירוי של החניכיים, מה שגם כן עובד מהר מאוד.
מה ההבדל בין סוגי ההלבנות השונים?
ברפואת שיניים ישנן 3 שיטות הלבנה עיקריות:
1. שימוש במוצרים ללא מרשם, כמו משחות שיניים מלבינות, ורצועות הלבנה שניתן לרכוש בבית המרקחת. הם בדרך כלל מכילים ריכוז נמוך יותר של חומרי הלבנה (מי חמצן).
2. ערכות הלבנה ביתיות: ערכות שניתנות על ידי רופאי שיניים וכוללות פלטות מותאמות אישית וג'ל המכיל ריכוז גבוה יותר של חומר הלבנה. מורחים את הג'ל בתוך הפלטה ומשתמשים לפי הוראות הרופא.
3. הלבנה במרפאה: זהו הליך אינטנסיבי ומהיר יותר המבוצע על ידי רופא שיניים. זה כרוך במריחה של ג'ל הלבנה בריכוז גבוה על השיניים, המופעל לרוב על ידי אור מיוחד או לייזר. התהליך אורך בדרך כלל כשעה עד שעתיים.
ההבדלים העיקריים בין סוגים שונים של הלבנת שיניים נעוצים בריכוז חומרי ההלבנה ובשיטת היישום
כאשר טיפולים מקצועיים במרפאת שיניים מציעים תוצאות מהירות ודרמטיות יותר בהשוואה לשיטות הביתיות.